Til forsiden

Glaucom ( Grøn stær ) 

Hvad er glaucom?
Glaucom er kronisk synsnerve lidelse, som også kaldes grøn stær. Glaucom kan få indflydelse på synet i form af et formindsket synsfelt og reduceret synsskarphed.
Glaucom findes i to typer, en akut, hvor synet forværres så hurtigt at det bemærkes, og en kronisk, hvor synsfeltet langsomt formindskes og ofte først opdages sent.
I de fleste tilfælde er glaucom forbundet med større elle mindre forhøjelse af øjets væsketryk. Ved forhøjet væsketryk kan synsnerven beskadiges.
Modsat kan også patienter med normalt tryk udvikle glaucom. Dette skyldes, at synsnervens blodkredsbeløb er svækket af en eller anden årsag.

Hvordan behandles glaukom?
Medicinsk behandling kan virke enten ved at sænke produktionen af øjenvæsken elle ved at øge væskens afløb fra øjet. En dråbe medicin dryppes i øjet for at nedsætte trykket, i sjældne tilfælde kan det være nødvendigt også at tage en tablet.
Laser behandling åbner drænkanalen i regnbuehinden, hvorved afløbet lettes.

HUSK!
30-50.000 mennesker i Danmark har sygdommen, men kun halvdelen af denne gruppe har fået stillet diagnosen. Hvis en af Deres søskende eller forældre har glaucom, har De øget risiko for selv at udvikle grøn stær, og De bør derfor blive undersøgt årligt fra 45 års alderen.

Læs mere på www.glaukom.dk