Til forsiden

Behandling af grå stær (katarakt)

Hos Øjencenter Nord har vi mange års erfaring med grå stær. Alle operationer foretages af Tommy Poulsen, som har opereret over ti tusinde patienter med øjensygdommen. 

Nedenfor kan De læse mere om grå stær. Ønsker De mere information om øjensygdommen og behandlingen, er De naturligvis velkommen til at kontakte os på tlf. 98 92 10 22. 

Hvad er grå stær (katarakt)

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjets linse bliver uklar. Symptomerne er tågesyn, blænding og tiltagende nærsynethed. 

Sygdommen kan være medfødt eller optræde som komplikation til andre øjensygdomme. Oftest er der dog tale om aldersforandringer, og grå stær forekommer som regel i 60-70 års alderen. 

Hvordan behandles grå stær (katarakt)?

Grå stær kan ikke behandles med medicin, og den eneste behandlingsmulighed er derfor at fjerne den uklare linse. Øjenoperationen er en af de mest almindelige, og der opereres over 40.000 øjne for grå stær om året i Danmark. 

Operationen foregår i lokalbedøvelse, tager typisk 15-20 min. og er helt smertefri. Ved operationen fjernes den uklare linse med ultralyd gennem et lille snit på 2,2 mm, og der bliver indlagt en ny kunstig linse i øjet. Synsforbedring opleves som regel dagen efter operationen. 

Vi henviser bl.a. til ”Information og grå stær”, som findes i Øjencenteret.

Kontakt os i dag på tlf. 98 92 10 22

Har De grå stær eller andre problemer med øjnene, ser vi frem til Deres henvendelse.

Med base i Hjørring er vi en ideel øjenlæge, hvis De kommer fra f.eks. Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn, Løkken og Skagen.